Menu

Boekrecensies geschreven Marina

Marina leest dikke pil over EdithPiaf

-------------------------

gordon 2019

Beste mensen hier ben ik weer. Ik ben net klaar met het  lezen  van een boek over Gordon. Het boek heet: “Gordon biografie van een entertainer”. Het boek is geschreven door Marcel Langedijk in 2018 . Marcel Langedijk is journalist. Het boek bestaat uit 236 bladzijdes.

Gordon, is een artiesten naam.  Zijn echte naam is namelijk Cornelis.

Cornelis Willem Heuckeroth is het  jongste kind van acht kinderen. Eigenlijk negen kinderen. Een van de kinderen is overleden aan wiegendood op negen maanden leeftijd.

Zijn oudste zus heet  Marja daarna volgen Joke, Tineke, Lydia, John, Monique, Martin en Gordon zelf. Zij waren een hechte familie. Gordon als jongste kind word altijd verwend en overal mee naartoe genomen. Zij hadden altijd humor. Gordon kwam toen hij veertien was erachter dat hij vanaf zijn zevende jaar tot zijn veertiende werd misbruikt door zijn ouders .dit staat uitgebreid in het boek beschreven. Dat komt onder andere ook doordat zijn ouders niet zo goede band met elkaar hadden.

Toen hij twaalf was hoefde hij niet meer naar school. Gordon moest van zijn ouders werken op de markt. Niet alleen Gordon maar al zijn zusters en broers kregen geen kans van hun ouders om hun opleiding af te maken.

Uiteindelijk mocht hij van zijn ouders naar de Handelsschool. Hij moet etalages inrichten dit soort werk. Maar na twee jaar hielden zijn ouders hem weer thuis. Na een jaar thuis gezeten te hebben mocht hij weer terug naar school. Gordon ging toen naar een horeca opleiding. Drie jaar lang heeft hij die opleiding gedaan. Leren bakken, koken en serveren. Gordon heeft ook gesolliciteerd om politie agent te worden, maar op dit moment brak Gordon door als zanger, hij was ontdekt!

Gordon was achttien toen zijn ouders hebben gemerkt dat hij op jongens viel. Het eerste vriendje van Gordon heet Marijn. Marijn was zelfs bij vijfendertigshuwelijk feest van ouders van Gordon.  De vader van Gordon was 65 jaar oud toen hij overleed aan longkanker. De moeder van Gordon heeft langer volgehouden. Zij had aneurysma van twaalf centimeter. Doktoren kunnen haar niet meer opereren. De doctoren geven haar alleen anderhalf jaar te leven.

In 1993 had Goron zijn eerste hit in de top 40. Van 2005 tot 2011 maakt Gordon deel uit va de Toppers. Er werd veel te veel verteld over Toppers. Leden van Toppers zijn behalve Gordon zijn Rene Froger, Gerard Joling en Jeroen van de Boom. In 2010 deden zij mij aan Eurovisie Songfestival in Moskou. Het liedje Shane werd geschreven door Gordon zelf.

Gordon kreeg nieuwe vriendje. Hij heet Patrick. Dat was de mooiste jaren van Gordons leven met Patrick. Ze hebben elkaar ontdekt. In jaar 2000 eindigde relatie tussen Gordon en Patrick. Uiteindelijk gingen zij uit elkaar. Gordon verhuisd naar Blaricum en Patrick naar Hilversum.

Ik raad dit boek te lezen aan mensen die houden van muziek. Ik vond dit boek leuk om te lezen. Tot volgende keer, Liefs, Marina.


------------------------------
Onlangs heb ik een  boek gelezen met de titel:

“ Ze noemden me duivelskind”.  

Het boek is geschreven door Elaine De Prince in 2014. Het boek bestaat uit 221 bladzijdes.

Het boek gaat over het meisje die geboren in Siërra Leonne onder de naam Mabinty Bangura. Zij heeft haar ouders verloren. De vader wordt vermoord door rebellen en de moeder overleed door ondervoeding. Nadat haar ouders overleden kwam zij terecht in weeshuis Safe Haven Orphanage. Dit weeshuis is al vol. Zij wordt naar een andere plaats verhuisd. Zo kwam zij terecht in De Verenigde Staten. Zij had een grote wens…Zij wil ballerina worden. 

Op de datum van13 september 1999 kreeg  Mabinty Bangura voor het eerst balletles.  Hier heeft zij haar naam veranderd van Mabinty Bangura naar Michaela De Prince. Zij heeft veel kleurige jurkjes van haar moeder gekregen. Zij heeft haar nieuwe balletpakje en balletschoenen aangetrokken.   Daarna heeft Michaela samen met haar moeder de balletstudio bezocht. Tijdens balletles moest zij de hele tijd in het spiegel kijken. Thuis zette zij een video aan met de balletvoorstelling De Notenkraker. Tijdens haar eerste les leerde zij vijf balletpasjes. Die heetten plie, tendu, arabesques, grands jetes en pirouettes.  Rond Kerst heeft de vader ticket gekocht voor  de uitvoering van de Notenkraker van de Pennsylvania Ballet Company.  Op de kille ochtend in september sluit Michaela zich aan bij het New Engeland Ballet Conservatory. Miss Madeline leert aan Michaella een solo van Bloemenwals van  Notenkraker. Duizenden mensen van hele Engeland zien haar dansen en genieten ervan. In het jaar 2012 slaagde Michaella met cum laude haar studie aan Ballet Academie.

Ik vind dat heel interessant boek dat vertelde over een meisje die gekomen uit arme Sierra Leonne wordt geadopteerd door Amerikaanse echtpaar en tot beroemde ballerina is geworden. Tot volgende keer. Veel leesplezier! Marina.     

   

------------------------

Hier ben ik weer met mijn nieuwste recensie. Onlangs heb ik het boek gelezen Nigel  Cliff is een Britse historicus. Het boek bestaat uit 420 bladzijdes. Het boek werd geschreven in 2017.

Dit boek gaat over Van Cliburn. Van Cliburn was een Amerikaanse pianist. Van was geboren op 12 juli 1933. Zijn ouders waren al elf jaar getrouwd en toen pas kregen  zij hun enigste kind.

Het verhaal begon als volgt:

Van begon met pianospelen op drie jarige leeftijd. Zijn eerste lerares was zijn eigen moeder. Op zijn eerste levensjaar had Wen als Kerstcadeau prentenboek over wereld geschiedenis gekregen. Hij begon dit boek door bladeren tot hij een grote prentplaat van Kremlin tegenkwam.  Van vroeg aan zijn ouders om naar Moskou te gaan waarna ouders tegen hem hadden gezegd “Misschien wel eens een keer”. Dat was onmogelijk in die tijd van Stalin.

Van ging altijd achter piano zitten na het schooltijd en na het avond eten behalve zondagen dan ging Van met zijn ouders naar de kerk. Muziek en kerk combineren veel in zijn leven.Schermafbeelding 2018 06 13 om 13.05.47

Op tien jarige leeftijd besluit Van concert pianist te worden. Harwey, zijn vader,  bouwde een muziekstudio in de garage zodat Van kon oefenen wanneer hij maar wilde. Hij speelde drie uur per dag soms vier, als huiswerk van school het toeliet en uiteindelijk wel tot vijf uur per dag.

Sinds zijn vierde jaar  ging Van met zijn ouders naar de Metropolitian Opera van NBC Blue Network. Hij was weg van de  opera Carmen.

Van was geen gewoon jongen en dat wist hij. Van ging naar Kilgore Junior High. Van mocht van zijn moeder geen basketbal spelen want zijn handen waren voor een miljoen dollar verzekerd.  Op een dag op straat tijdens het spelen met de bal had  Van zijn vinger gekneusd en mocht hij ook niet meer gewoon met de bal spelen van zijn moeder.

Toen Van twaalf jaar oud was ging hij voor het eerst het Eerste Piano Concert van Tsjaikovski spelen. Hij leerde dit concert binnen drie weken uit zijn hoofd en hij heeft een prijs gewonnen van tweehonderd dollar.

Van ging naar Julliard school en zijn lerares was Rosina Lhevinne. Madame Lhevinne was van Russische afkomst.

Op een dag kreeg Rosina Lhevinne een brochure van een van haar leerlingen. Op de blauwe omslag het portret van Tsjaikovski met daar boven de titel INTERNATIONAL PIANO EN VIOOLCONCOURS GENOEMD NAAR TSJAIKOVSKI. Van ging toen twijfelen of hij ging of niet. 

Op 23 Maart 1958 vloog Van naar Moskou. De eerste gedachte van Van tijdens de landing  in Moskou was dat Moskou s avonds leek op Texas. Van werd naar het Peking Hotel in Moskou gebracht. Vlak voor zijn optreden ging Van naar zijn ouders bellen om te vertellen hoe laat hij ging optreden. Hij ging rustig zitten achter de piano. Hij probeerde niet naar de jury te kijken. Hij begon te  spelen met de  Prelude en Fuga van Bach. Na een applaus vervolgde hij met de Sonate van Mozart. Vervolgens speelde hij vier etudes van Chopin, Scriabin, Liszt, Rachmaninow. Daarna volgde het laatste stuk Thema en Variaties van Tsjaikovski.     

Overal waar Van kwam werd hij bekend. Moskovieten verzamelen voor zijn hotel den  anderen kwamen naar hem toe om een  praatje te maken. Het was  verre van zeker dat  meneer Cliburn de eerste prijs zal winnen. Cliburn was publieks favoriet en heel Moskou vroeg zich af of een Amerikaan er  met de hoofdprijs vandoor zou gaan. Dmitri Kabalewski overhandigde Van Cliburn de eerste prijs onder luid applaus van het publiek. Minister van Cultuur Michailov kondigde aan dat het Tsjaikowski Concours voortaan elke vier jaar worden gehouden.

Er was geen tijd om te rusten. Een uur nadat de zaal leeg was  zat Van weer op het podium voor een  tweede nachtelijke film opname, die duurde tot vier uur ’s morgens. Daarna ging Van naar de receptie van het ministerie van Cultuur.

De volgende dag ging hij naar de luchthaven Vnoekovo met talrijke nieuwe vrienden. Van heeft veertien koffers bij zich en een seringenstruik van 1,80 meter hoog. Terwijl de camera’s draaiden en een menigte fans en studenten van de conservatorium naar binnen drongen hield hij een  korte afscheidsrede in het Russisch en liep hij naar het wachtende vliegtuig. Zijn gezicht was in tranen. Aan boord van het SAS toestel zag Van dat Rusland langzaam uit het zicht verdween. Hij beloofde weer naar Rusland komen. Alle Russen zijn ontzettend hartelijk.

Van vertrok samen met zijn ouders in een limousine naar Manhattan en de bagage werd naar binnen gebracht,  behalve de seringenstruik die moest in carotine blijven. Daarna de vleugel en andere meubels waren bedekt met alle souvenirs van tieners en oudere mensen. Veel mensen omhelsde hem. Op 26 mei  twee jaar later kwam Van naar Moskou terug. Toen Van  uit het vliegtuig stapte werd hij omstuwd door talloze Russische fans. Sinds zijn overwinning in Moskou had Van zevenentwintig   eerste prijzen, en vijfendertig tweede en derde prijzen in verschillende concursussen gewonnen.                                                                                                                                                                                             

   Op 27 Februari 2013 op 78 jarige leeftijd overleed Van Cliburn ten gevolgen aan botkanker. Zijn kist was overdekt met witte seringen zoals lente in Rusland.

Ik raad dit boek aan, aan mensen die van  muziek  houden en een  muziek instrument  spelen net als ik piano speel. Tot volgende recensie. Liefs, Marina.                                                                                                                                                                           

-------------------------

Afgelopen week heb ik een boek gelezen met de titel: Joop van den Ende. Het boek is geschreven door Henk Van Gelder. Henk Van Gelder is freelancemedewerker bij NRC Handelsblad. Het boek bestaat uit 372 bladzijdes. Het boek is geschreven in 2012. Joop van den Ende is een mediamagnaat.  

Joop van den Ende is geboren op 23 Februari 1942. Joop is  het nakomertje van het gezin. Joop heeft al twee broers en een zus. De vader zei tegen moeder ’Ga morgen naar de kapper dan wordt het misschien jongetje met de krullen.”

Op twaalf jarige leeftijd ging Joop naar de rooms-katholieke ambachtsschool. Hij begon als poppenkastspeler en zo had Joop een stuk of tien schnabbels. Joop werkte het liefst met zijn vertrouwde gezelschap.            

Op 5 September 1988 traden Joop Van den Ende en Janine Klijberg in Blaricum in het huwelijk. Zij krijgen samen twee kinderen een dochter en een zoon.

Op 51 jarige leeftijd  heeft Joop van den Ende samen met John de Mol een nieuw bedrijf opgericht. Daarvan wordt opgericht nieuwe zenders die genaamd EnDemol. De film Wilhelmina was de laatste productie van Joop van den Ende.

Ik raad dit boek aan mensen die van toneel en theater houden want Joop een groot deel van  zijn leven in het theater doorgebracht. Tot volgende keer. Marina.  

-------------------------


Goedemiddag lieve mensen. Daar ben ik weer met mijn nieuwe recensie. Kort geleden heb ik een boek gelezen met de titel: Frida. Het boek bestaat uit 439 bladzijdes. Dit boek is geschreven door Hayden Herrera. Zij is kunsthistoricus en woont in New York City. Het is geschreven in 2008.

Frida Kahlo was Mexicaanse schilderes. Frida werd geboren op 6 juli 1907 in Mexico Stad. Kort na haar geboorte werd haar moeder ziek en ze werd lange tijd verzorgd door een Indiaanse man. Drie jaar na de geboorte van Frida braak de Mexicaanse Revolutie uit.

Toen Frida zes jaar oud was werd ze getroffen door kinderverlamming. Ze moest negen maanden lang in haar kamer blijven. De verlamming begon bij Frida in haar rechterbeen.

In 1922 ging Frida naar de Middelbare School.

Op 17 september 1925 kreeg Frida een ongeluk. Het ongeluk vond plaats op de Dag van het Onafhankelijkheid van Mexico. De bus waar Frida zat was nieuw. De bus was bijna vol. Frida nam een zitplaats achterin. Toen de bus de Hoek van van Cuahutemotzin bereikte en op het punt stond een straat in te slaan naderde het trein van Xochimilco. De trein reed langzaam maar de trein bleef doorrijden alsof die trein geen remmen had. Het was vreselijk wat er gebeurde. Door de botsing was Frida gespietst door een stuk staal en haar kleding was losgerukt. Frida was volledig naakt. De ambulance bracht haar naar het ziekenhuis. Met afschuw zagen de doctoren dat in het lichaam van Frida het ijzeren staal zat. Frida word voor het eerst geopereerd. De doctoren dachten dat zij het niet zou overleven. Een maand later verliet Frida toch het ziekenhuis. Eind 1927 was Frida bijna volledig genezen. Zoals je kunt lezen heeft Frida dus erg lang gerevalideerd. Voor het ongeluk schilderde Frida al graag maar toen zij zo lang aan bed en huis gebonden was is zij meer en meer gaan schilderen.

In 1928 ontmoette Frida Diego. Diego was ìn 1927 als lid van de Mexicaanse delegatie naar Rusland gegaan om de  Negende verjaardag van Oktober Revolutie vieren.

De moeder van Frida eens beschuldigd haar dochter met de verbintenis van haar dochter met een lelijke, dikke communist. Het huwelijk van Frida met Diego vond plaats op 21 augustus 1929.                                       Op 4 Juli 1932 na twee maanden zwangerschap verloor Frida haar kind. Frida was neerslachtig en verloor veel bloed. Vijf dagen na haar miskraam ging Frida weer schilderen. De man van Frida heeft ook nog een verhouding gehad met Frida’s bloedeigen zus. Deze verhouding leidde tot veel verdriet en uiteindelijk een scheiding.

Maar Frida en Diego kwamen ook weer bij elkaar.

Tegen december 1936 ontmoette Diego en Frida met Leon en Natalia Trotski. Trotski wordt verbannen uit Moskou naar Turkije. Na de moordaanslag op Trotski werd Frida erg ziek. Op 8 december 1940 hertrouwden Frida en Diego.

Tegen eind van haar leven droeg Frida orthopedische korsetten. In totaal door haar leven droeg Frida 28 stuks korsetten. In augustus 1953 besloten artsen haar rechterbeen amputeren want zij krijgt gangreen. Frida  overleed in 1954 op 47 jarige leeftijd. In haar geboorteplaats werd voor haar overlijden een eerste tentoonstelling van haar schilderijen georganiseerd. Later zou Frida door haar kunstwerken wereldberoemd worden.

Ik vond dit boek over Frida heel erg interessant. Zij heeft heel veel meegemaakt in haar leven en ook  veel mooie schilderijen gemaakt. Tot volgende keer. Marina.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

-------------------------
Onlangs heb ik een boek gelezen met de titel:

“ Ze noemden me duivelskind”.

Het boek is geschreven door Elaine De Prince in 2014. Het boek bestaat uit 221 bladzijdes.

Het boek gaat over het meisje die geboren in Siërra Leonne onder de naam Mabinty Bangura. Zij heeft haar ouders verloren. De vader wordt vermoord door rebellen en de moeder overleed door ondervoeding. Nadat haar ouders overleden kwam zij terecht in weeshuis Safe Haven Orphanage. Dit weeshuis is al vol. Zij wordt naar een andere plaats verhuisd. Zo kwam zij terecht in De Verenigde Staten. Zij had een grote wens…Zij wil ballerina worden.

Op de datum van13 september 1999 kreeg Mabinty Bangura voor het eerst balletles. Hier heeft zij haar naam veranderd van Mabinty Bangura naar Michaela De Prince. Zij heeft veel kleurige jurkjes van haar moeder gekregen. Zij heeft haar nieuwe balletpakje en balletschoenen aangetrokken. Daarna heeft Michaela samen met haar moeder de balletstudio bezocht. Tijdens balletles moest zij de hele tijd in het spiegel kijken. Thuis zette zij een video aan met de balletvoorstelling De Notenkraker. Tijdens haar eerste les leerde zij vijf balletpasjes. Die heetten plie, tendu, arabesques, grands jetes en pirouettes. Rond Kerst heeft de vader ticket gekocht voor de uitvoering van de Notenkraker van de Pennsylvania Ballet Company. Op de kille ochtend in september sluit Michaela zich aan bij het New Engeland Ballet Conservatory. Miss Madeline leert aan Michaella een solo van Bloemenwals van Notenkraker. Duizenden mensen van hele Engeland zien haar dansen en genieten ervan. In het jaar 2012 slaagde Michaella met cum laude haar studie aan Ballet Academie.

Ik vind dat heel interessant boek dat vertelde over een meisje die gekomen uit arme Sierra Leonne wordt geadopteerd door Amerikaanse echtpaar en tot beroemde ballerina is geworden. Tot volgende keer. Veel leesplezier! Marina.  

 

---------------------------

 

Onlangs heb ik een boek gelezen die heet La Paay. Het boek is geschreven door Bert van der Veer. Bert van der Veer is programmamaker en schrijver. Het boek is geschreven in 2013 en bestaat uit 204 bladzijdes.

Patricia Paay is een media persoonlijkheid. De vader van Patricia is een zigeunertype. De moeder van Patricia was van bloed kwart Grieks.IMG 7239

Patricia ging niet graag naar school. Zij was een nerveus kind. Zij houd niet van becijferd te worden. Patricia heeft een zus die Yvonne heet. Yvonne had geen interesse in showbusiness. Patricia kreeg van haar vader tweehonderd gulden per week. Ze kocht van verdiende geld sieraden voor haar moeder en voor haar zus zwarte laarzen. Ze zong niet alleen maar ook speelde vibrafoon.

Patricia was achttien jaar oud toen zij trouwde met Gerard. Gerard was kapper. Patricia was niet eens verliefd op die Gerard. De ouders en de zus van Patricia waren niet blij met dit huwelijk. Patricia zelf was ook niet blij met Gerard. Hij moet altijd rijden langs verschillende schnabbels zeven dagen per week. Patricia en Gerard hadden altijd ruzie. Gerard begon Patricia slaan. Gerard en Patricia waren vier jaar getrouwd. In 1975 leerde Patricia haar tweede man Joey kennen. In 1978 trouwde Patricia met Joey. Joey werkte bij een kledingzaak in Rotterdam. De liefde tussen Patricia en Joey begon ook ten val te raken en Joey begon te het gokken.

In mei 1984 ontmoette Patricia bij opname van Nederland Muziekland Adam Curry. Patricia en Adam verschillen 15 jaar van elkaar.

Samen met Adam kreeg zij een dochter, Christina. Ook dit huwelijk hield helaas geen stand. Op een dag ging Adam vreemd met Micky Hoogendijk.

Ik vond dit boek interessant. Ik vond ook leuk om op tv naar Adams Familly te kijken waar word over dagelijks leven van Patricia en haar hele familie. Ik wens aan jullie veel leesplezier.

                         Marina.

---------------------- 

Beste lezers!

Hier ben ik weer met mijn nieuwe boekresensie. Onlangs heb ik boek gelezen die heet: Linda De Mol De Glamour van een Gooische vrouw. Het boek bestaat uit 193 blijdzijde. Het boek word geschreven door Reinhard Bauer. Reinhard Bauer is Duitse Schrijfer en politicus.

Linda de Mol is een bekende Nederlandse Presentatrice en aktrice. Linda word geboren op 8 juli 1964. Linda scheelt negen jaar met haar broer John. Zij is rooms-katholiek opgevoed. Zij bezoekt de Christelijke Dakostaschool in Hilversuum en leert uit het hoofd het Oude Testament. Na de gewone basisschool ging zij naar Nieuwe Lyceum in Blaricum.

Toen zij vijftien jaar oud was moest zij plotseling het Lyceum afbreken omdat haar vader, John Sr., opdracht heeft gekregen om naar Amerika te gaan om onbekende films en video’s te onderhandelen. Omdat John Sr. voor langere tijd in Amerika moet blijven besluit hij Hannie en Linda naar Holywood over te laten komen. De puberteit bracht zij door in Los Angeles. Zij transformeert van een blonde meid naar een beach bimbo. Zij valt in de smaak bij Californische boys en bovendien leert zij goed Engels.

Terug in Nederland wil Linda graag aktrice worden. Haar ouders vonden dat geen goed idee. Daarom begint zij aan rechtenstudie in Amsterdam. Zij moet haar studie betalen daarom werkt Linda in restaurants. Linda krijgt auditie om een aktrice te worden. Zij besluit om aktrice te worden. Zij ging naar haar vader om te vertellen dat ze de rechtenstudie ging afbreken.

Op 14 Februari 1991 trad Linda de Mol met een diamanter Fred Ruiter in het huwelijk. Een half jaar na hun ontmoeting kopen Linda en Fred samen een huis. Fred blijkt rustige jongen te zijn en doet hele huishoudelijke klusjes. Dankzij Traumhohzeit wordt Linda een bekende ster in Duitsland. Haar foto prijkt op elke cover van Duitse bladen. Dankzij Traumhoogzeid was Linda binnen een jaar uitgegroeid tot de nieuwe superster in Duitsland.

Fred en Linda zijn binnen vier jaar uit elkaar uitgegroeid en scheiden van elkaar.

Achter de schermen van ‘Love Letters’ maakt Linda kennis van Sander Vahle. Sander Vahle is een medewerker van John. Linda en Sander zijn zo erg verliefd dat zij zijn binnen drie weken gingen samenwonen. Op 29 maart 1997 bevalt Linda van een zoon Julian. Na het geboorte van Julian gingen Linda en Sander verhuizen naar een landhuis Oud Cruiloo in Huizen. Hun gezin is helemaal compleet wanneer Linda op 30 december 1999 bevalt van dochter Noa.

Het samenzijn van Linda de Mol en Sander Vahle werd ook verbroken. Ze gingen uit elkaar in oktober 2007. Linda blijft achter met haar twee kinderen in haar Landhuis met 15 kamers.

Dit boek vind ik interessant omdat hier word vertelt over dynastie De Mol.Ik heb ook in de bioscoop film Gooische Vrouwen gezien.

Tot zover dan. Tot volgende boek recensie. Veel leesplezier!

Marina

 ----------------------

Hallo beste lezers,

Hier is weer een nieuwe recensie van mij. Zoals jullie weten hou ik ervan om biografieën te lezen van beroemde mensen die bekend zijn voor mij.

Onlangs heb ik boek gelezen die heet “We zien wel!”. Het boek bestaat uit 365 bladzijdes. Dit boek is geschreven in 2012 door Sylvester Hoogmoed. Sylvester is journalist en politicus. marina ramses

Het boek “We zien wel!” gaat over Ramses Shaffy.

Ramses Shaffy was Nederlandse chansonnier.

(Chansonnier of chansonnière is het Franse woord voor liedjesdichter of cabaretier. In het Nederlands wordt de term gebruikt voor artiesten die Franse chansons zingen. Derhalve worden artiesten wier werk thuishoort in, of nauwe verbanden heeft met, de traditie van de Franse populaire muziek, ook wel chansonniers genoemd.)

Ik geef jullie eerst een samenvatting van het boek, met allerlei belangrijke feiten die ik onthouden heb.

En daarna vertel ik of dit boek een aanrader is of niet.

Ramses was geboren op 29 augustus 1933 in Neuilly-sur-Seine een voorstad van Parijs. Ramses had Egyptische vader en Russische moeder. De vader was een diplomaat en de moeder kwam uit een adellijke familie. Ramses werd door zijn moeder Didi genoemd als koosnaampje. Toen Didi zes jaar oud was gingen zijn ouders scheiden.

In het najaar van 1939 werd Ramses in de trein gezet naar Utrecht waar zijn tante woonde. In de jaren zeventig ging Ramses cultiveren over zijn exotische afkomst. In latere jaren herinnerde Ramses met dankbaarheid over Roos en Herman Snellen die in 1940 na de scheiding van zijn ouders zijn pleegouders geworden. Het echtpaar had ook een dochter Aya. Ramses zei altijd in alle interwieuws ‘Bij mij word altijd zo’n nadruk gelegd op mijn Egyptische vader en mijn Russische moeder terwijl mijn leven is hier geweest bij mijn pleeggezin.’  

Ramses bezocht een Montessorischool waar zijn pleegmoeder lesgaf. Na de Montessorischool ging Ramses naar het Rijnlands Lyceum in Wassenaar. In 1948 ging hij naar andere school Huygens Lyceum in Voorburg.

In 1963 maakt Ramses kennis met Liesbeth List. Op 2 juli 1964 maakte Liesbeth List en Ramses hun eerste debuut tijdens de tv show Lunchkasteel. Daarna zij gingen samen optreden.

Langzamerhand ging Ramses aan heroïne en werd drugsverslaafde. Zijn alcoholgebruik steeg tot wel een fles wodka per dag. Op 1 december 2009 overleed Ramses op 76 jarige leeftijd in de bij zijn van Liesbeth List.

Ik vind dit boek interessant omdat dit boek leuk is om te lezen omdat ik de liedjes van Ramses heel goed ken en voor mij leuk om te naar luisteren. Het boek is makkelijk om te lezen. Mensen die geïnteresseerd in Nederlandse chansons raad ik dit boek aan.

Veel leesplezier .Marina.

 

  

 ------------------------

Tijdens mijn Kerstvakantie heb ik een boek gelezen over Willeke Alberti.
Het boek is geschreven in 2015. Het boek bestaat uit 292 bladzijdes.
Dit boek is geschreven door Belinda Meuldijk.
Belinda Meuldijk is tekstschrijver en ex-vrouw van bekende Nederlandse artiest Rob de Nijs.
Het boek heet: “Een leven als een lied”. marina willeke

Willeke Alberti is bekende Nederlandse zangeres en ook bekende actrice. Willeke werd geboren op 3 Februari 1945 in Amsterdam. De vader van Willeke was bekende operazanger Willy Alberti.
Willeke heeft veel opgetreden samen met haar vader. Het eerste optreden van Willeke samen met haar vader was in 1958. Vijf jaar later in 1963 kwam de eerste gouden plaat van Willy en Willeke Alberti. In het begin van dit boek wordt beschreven over ingewikkelde stambom van Willeke Alberti en Johnny Jordan. “Johnny Jordaans vader en mijn vaders moeder waren broer en zus van elkaar. Mijn vaders vader was een broer van moeder” Snap je nog. Nou, ik niet. Ik moest lang onderzoeken hoe dat in elkaar zit.

Willeke is naast bekende zangeres ook een bekende actrice. De meest bekende film van Willeke Alberti heet Rooi Sien. Willeke spelde ook kleine rol in Goede Tijden en Slechte Tijden.

Willeke Alberti had drie echtgenoten. Willeke kreeg van elke echtgenoot een kind.

In totaal heeft Willeke drie ex-mannen met wie ze nog steeds een goede band heeft. Drie kinderen en inmiddels vier kleinkinderen.

Ik vond dit boek heel interessant omdat er heel veel liedjes van Willeke in beschreven staan, en veel foto’s van haar kinderen en kleinkinderen te zien zijn.

Ik raad dit boek aan.

Veel leesplezier en tot volgende mijn recensies.

Marina.

 

--------------------------

 

"Ik en Simon"

 

Onlangs heb ik boek gelezen die heet Ik & Simon. Dit boek bestaat uit 140 bladzijden. Het boek is geschreven in 2016. 

Dit boek is geschreven door Simon Keizer. Simon Keizer is zanger van het bekende Volendamse duo Nick en Simon. 

Dit boek geschreven in kleine verhalen en columns. Dit boek is niet geschreven in chronologische volgorde. 

In dit boek heeft Simon geschreven over zijn vakanties, over begin van zijn carrière, over zijn ouders en over zijn vrienden. 

Ik raad dit boek aan om te lezen aan mensen om mee te nemen als je op vakantie gaat. Het leest namelijk makkelijk. 

Veel leesplezier, 

Marina.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

"Het geheime verleden van een prinses."

Onlangs heb ik boek gelezen die heet Het geheime verleden van een prinses. Dit boek bevat 262 bladzijde en geschreven in1987. Dit boek is geschreven door James Spada. James Spada is auteur van vele andere biografieën over beroemdheden zoals Julia Roberts en Elizabeth Taylor. 

Dit boek wat ik heb gelezen gaat over Amerikaanse actrice Grace Kelly, die uiteindelijk Prinses van Monaco is geworden. Dit boek begon met te vertellen over ouders en over grootouders van Grace Kelly. 

In 1929 is Grace Kelly geboren. Zij had twee zussen en een broer. 

Grace Kelly speelde in talloze films zoals High Society en Niagara. 

In 1955 ontmoette Crace Kelly in Cannes meest begeerde vrijgezel Prins Rainier van Monaco. Zij trouwden in 1956 . Samen kregen zij drie kinderen Prinses Caroline, Prins Albert en Prinses Stephanie. 

In 1982 verongelukte Grace Kelly in Roc Agel, samen met haar jongste dochter die toen zeventien jaar oud. Helaas Grace Kelly overleefd dit ongeluk niet Prinses Stephanie wel. Prinses Grace Kelly overleed op 14 September 1982. 

Naar mijn mening is dit heel interessant boek. Tot volgende keer. Marina.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marina patty brard

"De Naakte waarheid"

 

Ik heb onlangs het boek gelezen die heet De Naakte Waarheid. De boek is geschreven door Pieter Ploeg in 2003. Pieter Ploeg is journalist. Het boek bestaat uit 172 bladzijdes.

Het boek gaat over Patty Brard. Patty Brard is een bekende tv persoonlijkheid. Het boek begint met haar persoonlijke gegevens. Patty Brard geboren in 1955 in Sorong (Indonesië). Zij kwam naar Nederland op elfjarige leeftijd.

In de jaren zeventig wordt de groep Luv opgericht door Hans Hemmert .De groep Luv bestaat uit Jose Wijdeven, Marga Scheide en Patty Brard. Patty Brard was zelf toen zeventien jaar oud. Op een dag kwam Hans Hemmert om persoonlijk te vertellen aan Patty dat zij in de toekomst een grote ster wordt. De dames van Luv hadden onderling een voor een ruzie met elkaar.

Patty Brard was drie keer getrouwd. De eerste man van Patty was bekende tv presentator Ron Brandsteder. Dit huwelijk duurt alleen maar acht manden.

De tweede man van Patty was een Italiaan. Die heet Carlo Nasi. Samen hebben zij in 1983 een dochter gekregen die heet Priscilla. Priscilla is het enigste kind van Patty.

Het meeste bekende huwelijk van Patty Brard was met Rene Muthert waarvan Patty Brard letterlijk failliet is gegaan. Patty Brard had twee huwelijken achter rug en derde huwelijk met Rene Muthert liep dus ook weer op het klippen.

Ik vond dit boek interessant omdat ik altijd graag van alles over bekende mensen wil weten, en het boek heeft een heel aparte lay-out.

Er worden verschillende lettertypes door elkaar heen gebruikt, ook verschillen de groottes van de letters op de pagina’s steeds van elkaar. Er worden quote’s geciteerd en ook in het Engels wordt geschreven.

En er zijn veel foto’s te zien.

Ik vond dit boek echt een aanrader.

Veel plezier. Marina.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

marina xandra brood

Kort geleden heb ik boek gelezen die heet Rock ’N Roll widow.

Dit boek is geschreven in 2016. Het boek bevat 236 bladzijde geschreven door Rutger Vahl. Ruther Vahl is historicus en politicus en woont in Ede.
Het boek gaat over Xandra Brood. Xandra Brood is de weduwe van Herman Brood. In dit boek wordt vertelt hoe zij zijn elkaar ontmoeten in discotheek 66 in 1983.

In 1985 trouwden zij met elkaar. In dit boek wordt geschreven over hun band met elkaar. Zij hebben twee dochters samen en een pleegdochter.
Herman Brood leed aan drank en drugs verslaving. De laatste jaren van Hermans leven werd hij verzorgd door zijn vrouw.

Herman Brood maakt uiteindelijk een einde aan zijn leven door van het dak van het Hilton Hotel te springen . Als jullie uitgebreid willen weten moet u boek lezen.
Ik vond het boek interessant omdat ik na lezen van het boek weet ik hoe Herman Brood heeft geleefd.

Wat mij meest verbaasd dat zijn huis nooit netjes was. Herman hield niet van schoon maken en zijn huis was flinke bende Dit wordt tot in detail beschreven.

Gelukkig is mijn kamer wel netjes. Tot volgende keer. Veel Leesplezier. Marina.

-----------------------------------------------------------------------------

Eerste boek recensie, geschreven door Marina Darnis.

Ik heb een boek gelezen over Edith Piaf.

Dit boek met de titel: „Piaf” was geschreven door Simone Berteaut.

Simone Berteaut was halfzus van Edith Piaf , Simone is in 1975 overleden.

Dit boek werd geschreven in 1969 en bestaat uit 635 bladzijdes.

Edith Piaf was Franse Chansonniere. Ik vind dit boek interessant omdat het gaat over het leven van Edith Piaf in het begin van vorige eeuw. Dit verhaal speelt zich af in Lyon daar was Edith Piaf geboren. Ze begon als straatzangeres tot zij werd ontdekt door Yves Montand, toen begon ze met optredens en groeide zij uit tot een ster. Edith Piaf had een zwaar en iets wat verdrietig maar ook avontuurlijk leven; Twee huwelijken, verlies van grote liefdes, een spetterende carrière en verslaving worden realistisch beschreven in dit boek.

In het boek stelt Simone eerst zichzelf voor. Daarna begint zij te vertellen over Edith Piaf.

Zij begint te vertellen vanaf de jeugd en dat gaat verder in chronologische volgorde.

Dat maakt ook dat het verhaal prettig leest.

De rest moeten jullie zelf ontdekken door het boek te lezen. Ik vind dit boek een aanrader. Naar mijn mening is dit boek goed geschreven en het boek is makkelijk te lezen.

Ik geef dit boek 9 in cijfer.

Dat was er voor nu. Veel plezier.

WIE ZIJN WE?

 

 

 

Midden in het centrum van Zandvoort, in een prachtig authentiek pand, bevindt zich STUDIO 11, een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking.
(Ook mensen met een meervoudige beperking of bijvoorbeeld een stoornis in het autistisch spectrum zijn van harte welkom! )

WIE ZIJN WE?

shahinSHAHIN ANSARI
Shahin is eigenaar van STUDIO 11 en nauw betrokken bij alles wat daar gebeurt.

Tevens geeft hij een dagdeel per week Kundalini Yoga les aan de deelnemers van Studio11Zandvoort.

Hij heeft jarenlange ervaring als zorgondernemer van Thomashuis Zandvoort, waar hij zich op professionele wijze inzet voor kwaliteit van leven voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

 

 

 

diny driehuizenDINY DRIEHUIZEN
Diny werkt twee en een halve dag per week bij STUDIO 11 als activiteitenbegeleidster.

Ook Diny heeft ruime ervaring in het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking.

Daarnaast is ze erg creatief en schildert zelf graag; Diny heeft tevens veel verstand van kunstgeschiedenis.

 

 

 

 

 

WAT DOEN WE?

 

 WAT DOEN WE?

Werk betekent voor ons:

-       …. dat je gebruik maakt van je talenten en capaciteiten

DOEN WAT JE GOED KUNT

-       …. dat je je dag er mee vult

DAGBESTEDING

-       … dat je er een gevoel van waardigheid aan ontleent

WAARDIG

-       … ervaren dat je er bij hoort

ERBIJ HOREN

-       … zin geven aan je bestaan

ZINVOL

-       … plezier hebben

LEUK

Iedereen doet werk dat zo goed mogelijk bij hem of haar past.

Als je niet precies weet wat dat is, gaan we er samen naar op zoek.

Het kunnen creatieve activiteiten zijn, bijvoorbeeld schilderen of werken met papier-mache.

Of foto’s maken en bewerken met de computer.

Er zijn mensen die boodschappen doen en een gerecht voor de lunch maken.

Een krantenwijk lopen, ramen lappen, klussen doen voor dorpsgenoten…, het kan allemaal vanuit Studio 11.

Producten die worden gemaakt, verkopen we zelf in onze winkel.

Onze intentie is om zo veel mogelijk samen te werken met de ondernemers en dienstverleners in de directe omgeving.

                                       
HOE DOEN WE DAT?

STUDIO 11 is niet alleen een werkplek, maar ook een plek waar je graag wilt zijn.
Een plek waar je je thuis kunt voelen en anderen ontmoet.

Om prettig te kunnen werken is het belangrijk dat het contact met anderen gelijkwaardig en goed is.
Daarom maken we gebruik van de visie en methodiek van Totale Communicatie *, waarbij de omgeving zich aanpast aan de mogelijkheden van de cliënt.
We vinden het belangrijk dat er in je werk ruimte is om jezelf te ontwikkelen, dat noemen we praktijkleren. Dus leren door te doen.

Bewust communiceren/’Weerklankmethodiek

PRAKTISCHE INFORMATIE
PRAKTISCHE INFORMATIE

STUDIO 11 is gevestigd aan Gasthuisplein 6 in Zandvoort.

 

STUDIO 11 is geopend op werkdagen van negen tot vier uur.

De werktijden voor klanten zijn van half tien tot half vier.

Tijdens officiële feestdagen is STUDIO 11 gesloten.

STUDIO 11 is een zelfstandige zorgonderneming.

De diensten die STUDIO 11 biedt kunt u met behulp van een PersoonsGebonden Budget financieren.


INTERESSE?

Heb je interesse om mee te werken bij STUDIO 11?

Neem dan contact op met Shahin Ansari, tel.: 0615422230
Of mail naar Diny : dinydriehuizen@studio11zandvoort.nl

  

 

studio11opdekaart


Studio 11 Zandvoort

Gasthuisplein 6
2042JM Zandvoort


E. info@studio11zandvoort.nl

Heeft u een vraag of opmerking?
Mail of vul het onderstaande formulier in.


Geslacht

Ongeldige invoer

Naam + voorletters(*)

Vul hier je volledige naam in:

E-mailadres(*)

Invalid email address.

Telefoonnummer(*)

Invalid Input

Opmerkingen

Invalid Input